Roletne

Roletne regulišu na pouzdan način intenzitet svetlosti u prostorijama.

Zahvaljujući njima se dobro osećamo, jer štite od nepoželjnih pogleda, hladnoće, vrućine, buke, vetra, grada, sunca i gubitka energije.

Oni štede energiju za grejanje i tako doprinose zaštiti okoline.

Roletnama možemo upravljati povlačenjem trake-gurtne, kurblom, kao i na motorni pogon. Roletne na motorni pogon u kombinaciji sa modernom automatikom upravljanja značajno povećavaju zaštitnu ulogu "mehaničkih zaštitnih uredjaja.

 

Prednosti

Zimska toplotna izolacija

Kada su spuštene odnosno zatvorene, roletne trajno doprinose toplotnoj izolaciji i uštedi energije. Time se kod zastakljenih prozora sa izolacijom zimi toplotna izolacija poboljšava za oko 25%. Sa automatskim upravljanjem toplotna izolacija funkcioniše u svako doba: roletne se automatski zatvaraju čim zahladni i padne mrak. Danju, kada su u svojoj kutiji, puštaju tople sunčeve zrake kroz prozor u kući.

Zvučna izolacija

Zvučna izolacija čitave konstrukcije sse poboljšava pomoću odgovarajućeg razmaka izmedju prozora i roletni. A najvažnije je naravno da se roletne mogu zatvoriti.

Sigurnost

Zbog zaštite svojine i privatnosti, roletne su neizostavne. Kada su spuštene, one pružaju osećaj sigurnosti i bezbednosti. Kada se roletne automatski otvaraju i zatvaraju, kuća čak i nakon duže odsutnosti deluje kao da nekoga ima unutra.

Letnja toplotna izolacija

Suština letnje zaštite od toplote ogleda se u tome da se pomoću spuštenih roletni što više smanji zagrevanje prostorija, koje uglavnom dolazi kroz prozor od sunčevih zraka. Time se postiže prijatna klima u prostoriji.

Izbegavanje stvaranja budji

Cilj toplotne izolacije je takodje, da se tokom sezone grejanja na unutrašnjim površinama gradjevine dostigne dovoljno visoka temperatura i time smanji stvaranje kondenzacije na površinama u prostorijama.